Communiceren in de zorg

Als werknemer in de zorg wil je je blijven ontwikkelen om de ontwikkelingen in je vakgebied bij te houden. Maar hoe combineer je dat met je drukke baan? Vanuit Campus Gouda bieden wij een helpende hand door jou op een laagdrempelige manier losse hbo-onderwijsmodules aan te bieden. De modules zijn onderdeel van de volledige hbo opleiding Verpleegkunde. Door losse modules te volgen kun je in korte tijd kijken of het studeren op hbo-niveau iets voor jou is en doe je precies die kennis op die je direct in je werk kunt toepassen.

Merk jij dat gesprekken met jouw cliënten en hun naasten lastiger worden? Wil jij meer weten over hoe je zorgtechnologie zinvol en goed afgestemd met je cliënten kunt inzetten? Wil jij je kennis verdiepen op het gebied van zelfmanagement? Dan is de module Communiceren in de zorg interessant voor jou. Deze module bestaat uit drie deelmodules. Je kunt één of meerdere deelmodules volgen. De module start in september 2022.

Opbouw Communiceren in de zorg

  1. Verdiepende gesprekstechnieken
    Je leert professioneel en doelgericht om te gaan met zorgvragers uit verschillende doelgroepen in verschillende complexe situaties . Je leert hoe je (zo ver als mogelijk) het zelf¬management van deze zorgvragers versterkt waarbij je rekening houdt met hun sociale context. Ook krijg je handvatten hoe je tot gezamenlijke besluitvorming komt .

  2. Interprofessioneel samenwerken
    Je gaat aan de slag met communicatie en professioneel leiderschap. Je maakt kennis met theorieën over teamsamenstel¬ling, groepsdynamiek, gezamenlijke besluitvorming en motivatie en je past dit toe op je werkplek. Zo word je efficiënter en effectiever in het samenwerken met zorgvragers, mantelzorgers, collega’s en andere disciplines. Bovendien leer je hierin meer initiatief en leiding te nemen.

  3. Inzet van zorgtechnologie
    Je verkent de mogelijkheden van zorgtechnologie ge¬richt op het in standhouden van het zelfmanagement van de zorgvragers. Zo leer je meer over de voordelen die dit oplevert in de communicatie, ondersteuning, begeleiding en kwaliteit van zorg.

Voor wie?

Je hebt minimaal een mbo 4 opleiding in bijvoorbeeld verpleegkunde, maatschappelijke zorg of social work afgerond en wil sterker en steviger als professional je werk doen.

Bekijk hier de flyer voor meer informatie om je aan te melden: flyer-campus-gouda-modules-2022.pdf