Zorg & Technologie

Zorgtechnologie draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in de regio Midden-Holland. Technologie is onmisbaar als we ook in de toekomst willen voldoen aan alle gevraagde zorg en we houden het kwaliteit van leven hoog.

Zorg 1
CampusGouda_Zorg_Technologie@2x-100
Living Lab Zorg & Technologie

Bij Campus Gouda werken onderwijsinstellingen, bedrijven en overheid in het Living Lab Zorg & Technologie samen bij het toepasbaar maken en implementeren van bestaande zorgtechnologie en daarbij aansluitende opleidings- en professionaliseringstrajecten.

 

Modules

Als werknemer in de zorg wil je de ontwikkelingen in je vakgebied graag bijhouden. Maar hoe combineer je dat met je drukke baan? Vanuit Campus Gouda kun je op een laagdrempelige manier losse hbo-onderwijsmodules volgen en meteen toepassen in je werk.

_94A2160

Klinisch Redeneren

_94A2121

Communiceren in de Zorg

De Labs

Campus Gouda werkt samen met mbo- en hbo onderwijsinstellingen, overheid, zorginstellingen en het bedrijfsleven aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in de regio. Daarin spelen innovatie en technologie een belangrijke rol. In een online uitzending tijdens de Slimme Zorgestafette organiseerde Campus Gouda een gesprek over de lopende activiteiten. Projectleider Brenda van Zeeland praat met verschillende betrokkenen van onder meer Vierstroom ZorgThuis en Zorgpartners Midden-Holland over zorgtechnologie. Ook komen de ervaringen van studenten en een client naar voren. Bekijk de hele uitzending:

Bidbook Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst

Er zijn verschillende labs actief bij Campus Gouda. Wat betreft het Experience Lab geven Zorgpartners Midden-Holland, mboRijnland en Campus Gouda hier een vervolg aan in een Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst. Een fysieke plek waar studenten en medewerkers zich kunnen voorbereiden op de zorg van de toekomst. In het vorig jaar geopende Experience Lab in de Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland ervaren, ontdekken en onderzoeken studenten en zorgmedewerkers wat zorgtechnologie is en hoe ze dit kunnen toepassen. Dit fysieke lab, een samenwerking tussen Zorgpartners Midden-Holland, ZWconnect, mboRijnland, Hoornbeeck College, CIV Smart Technology, CIV Welzijn & Zorg en Campus Gouda, smaakt naar meer.

Lees in het bidbook, een routekaart meer over het Living Lab Zorg & Technologie.

Experience Lab

In het Experience Lab ervaren en proberen zorgmedewerkers, cliënten, studenten en docenten nieuwe zorgtechnologieën uit. Dit gebeurt in een woonruimte in de Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland. In onderstaand filmpje vertellen studenten hier meer over.

 

Skills Lab

In het Skills Lab oefenen studenten en medewerkers van bedrijven met hun technische vaardigheden.

Explore Lab

In het Explore Lab gaan studenten aan de slag met vragen van bedrijven en zorginstellingen rondom zorgtechnologie.

Research Lab

In het Research Lab doen lectoraten en practoraten gezamenlijk onderzoek waarbij een vraagstuk vanuit een zorginstelling centraal staat.

Onze Partners

Samen voor innovatie en groei. Dat kan alleen met elkaar. Wilt u ook partner worden van Campus Gouda? Of wilt u meer informatie? Stuurt u dan een e-mail naar info@campusgouda.nl.

Nieuws

Campus Gouda is volop in beweging. Studenten werken aan innovatieve ideeën, er start een nieuwe hbo-module of professionals gaan aan de slag met nieuwe technologie. Ook organiseren we werkgroepen en interessante kennisevents en geven we graag het woord aan onze partners.

Zorg & Technologie
Screenshot 2022-10-19 at 14.28.43

Filmpje studenten hbo module Verpleegkunde

De eerste studenten hebben hun certificaat behaald behaald van de hbo module Communiceren in de…

Zorg & Technologie
Screenshot 2022-10-19 at 14.38.08

Aftermovie uitreiking certificaat hbo module Communiceren in de Zorg

Op een mooie zomerdag, op een prachtige locatie hebben de eerste 20 studenten Zorg &…

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Campus Gouda of heeft u vragen?
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!