Veelgestelde vragen

_94A8901

Wat is Campus Gouda?

Campus Gouda maakt Leven Lang Ontwikkelen mogelijk in de regio Midden-Holland met modulair onderwijs op hbo-niveau. Daarnaast ontwikkelen werkenden en studenten zich verder door binnen de Living Labs te onderzoeken, met de nieuwste inzichten en technologie, in de praktijkomgeving van hun eigen werkveld. Daarmee draagt Campus Gouda bij aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en aan een regio waarin mensen graag wonen en bedrijven zich graag vestigen.

Wie zijn de initiatiefnemers van Campus Gouda?

De gemeente Gouda is begonnen met Campus Gouda, maar inmiddels heeft het Triple Helix van regio Midden-Holland de Campus omarmd. Als regio is een deelakkoord gesloten met de provincie en bedrijven en onderwijsinstellingen uit de hele regio doen mee in Campus Gouda.

Wat biedt Campus Gouda?

Campus Gouda biedt modulair onderwijs voor werkenden en biedt onderzoeksopdrachten voor studenten in living labs op het thema Zorg & Technologie en het thema Bodem & Technologie.

Heeft Campus Gouda een fysieke locatie?

Ja, Campus Gouda is samen met het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen te vinden in het prachtige ArtiLegi gebouw, Markt 27 in Gouda.

Welke bedrijven, gemeenten en partners zijn aangesloten bij Campus Gouda?

Zie onze partnerpagina.

Welke onderwijsinstellingen zijn betrokken bij Campus Gouda?

In de regio Midden-Holland zijn dat mboRijnland, Het Hoorbeeck College en Yuverta. Daarnaast zijn de hogescholen van Rotterdam, Utrecht en de Haagse Hogeschool verbonden aan Campus Gouda.

Wat is voor mij de meerwaarde als ik met mijn bedrijf of instelling aansluit bij Campus Gouda?

Zie deze pagina voor werkgevers.

Wat kan Campus Gouda voor mij als werknemer betekenen?

Zie deze pagina voor werknemers.

Ik wil me als bedrijf aansluiten bij Campus Gouda, kan dat?

Jazeker. Denk aan participeren in een project, studentenopdracht of aansluiten bij een living lab. Neem contact met ons op via info@campusgouda.nl voor de mogelijkheden.

Voor wie zijn de onderwijsmodules bedoeld?

De hbo onderwijsmodules Zorg & Technologie zijn bedoeld voor werkenden in de zorg op mbo 4 niveau. Zij volgen deze modules naast hun werk. Deze modules komen ook op het gebied van Bodem & Technologie.

Ik wil mijn medewerkers een module laten volgen bij Campus Gouda, kan dat?

Ja, voor deelname en afronding krijg je een deelnamebewijs en door het doen van een afsluitende opdracht ontvang je ook het betreffende aantal studiepunten (30 ECTS per module).

Wat is modulair hbo-onderwijs binnen Campus Gouda?

Bij Campus Gouda zijn losse hbo-modules te volgen. Deze modules worden verzorgd door een hbo-instelling waarmee we samenwerken. Mocht je uiteindelijk toch besluiten om de volledige opleiding te willen volgen, heb je dispensatie voor de modules waar je een deelcertificaat van hebt gehaald. Modulair opleiden is een gepersonaliseerde vorm van onderwijs. Kijk hier voor meer informatie over modulair onderwijs Bodem & Technologie en Zorg & Technologie.

Wat zijn living labs?

Binnen een living lab werken bedrijven en onderwijs samen aan onderzoeken en projecten en wordt nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan. Bij Campus Gouda werken studenten samen met mensen uit het bedrijfsleven of zorginstellingen, vaak heeft de overheid hier ook een rol bij. Living labs beginnen altijd met een vraag van een zorginstelling, bedrijf, de gemeente of een groep inwoners van de stad. Bij Campus Gouda hebben we ook een Experience Lab. En we starten binnenkort met een Explore Lab. Lees hier meer over de labs bij Zorg & Technologie.

Waar kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?

U kunt u hier aanmelden voor de nieuwsbrief: info@campusgouda.nl

Waar vind ik Campus Gouda op sociale media?

U vindt Campus Gouda op:

LinkedIn

Facebook

Twitter

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder! info@campusgouda.nl