Over Campus Gouda

Campus Gouda is een samenwerking tussen bedrijven, (zorg)organisaties, onderwijs en overheid uit de regio Midden-Holland. Wij bundelen onze krachten zodat onze mooie regio een plek is én blijft waar mensen graag wonen en bedrijven zich graag vestigen. Onze focus ligt momenteel op twee thema’s , Bodem & Technologie en Zorg & Technologie.

_94A5506
een leven lang ontwikkelen

Campus Gouda is dé plek voor een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in regio Midden-Holland. Wij bieden werkenden de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op hbo-niveau.

Met modulair onderwijs (losse modules op hbo-niveau) en in verschillende labs op hbo- en mbo-niveau gaan zij aan de slag met actuele onderwerpen die spelen bij bedrijven, zorginstellingen en overheid in regio Midden-Holland. Zo willen we samen het hbo-onderwijs in onze regio verstevigen, innovatie aanjagen en maatschappelijke uitdagingen oplossen.

hoe het begon

Regio Midden-Holland heeft veel te bieden. Op basis daarvan zijn in 2019 de eerste stappen gezet naar partnerschap met het hoger onderwijs. In een bidbook is concreet gemaakt welke kansen er liggen voor samenwerking op het gebied van opleidingen en onderzoek voor overheid, bedrijven, zorginstellingen en onderwijs.

De stad ligt in de regio Midden-Holland met ruim 235.000 inwoners, waarbinnen gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven elkaar hebben gevonden in een gezamenlijk triple helix aanpak. Samenwerking gericht op innovatie voor een duurzaam sterke stad en regio. Die kwaliteit willen wij uitbouwen en versterken. Hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen zijn daarvoor een onmisbaar
onderdeel.

Daarom is meer samenwerking met hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen noodzakelijk en vergroten wij hierop onze inzet. Wij zien kansen voor nieuwe samenwerkingsrelaties en wij maken hier investeringen voor vrij.

Tisols_10
Onze partners

Samen voor innovatie en groei. Dat kan alleen met elkaar. Goede netwerken verbinden het bedrijfsleven met het onderwijs.

Ook meedoen? Neem contact met ons op of stuur een e-mail naar info@campusgouda.nl.

Nieuws

Campus Gouda is volop in beweging. Professionals in de maatschappelijke thema’s Zorg of Bodem werken aan innovatieve ideeën, gaan aan de slag met nieuwe technologie, er start een nieuwe hbo-module, er wordt een interactief evenement georganiseerd, we gaan op bezoek bij partners.

Bodem & Technologie
marcel-doove-1600x-q85

Achter de schermen bij Doove Care Groep

Doove Care Groep verkoopt, verhuurt en beheert zorghulpmiddelen voor zorginstellingen. Commercieel directeur Marcel van de…

Zorg & Technologie
Screenshot 2022-10-19 at 14.28.43

Filmpje studenten hbo module Verpleegkunde

De eerste studenten hebben hun certificaat behaald behaald van de hbo module Communiceren in de…