Samen voor innovatie en groei in Midden-Holland

Klaargestoomd voor een baan. Klaar voor de toekomst. Bedrijven, onderwijs en overheid uit regio Midden-Holland slaan de handen ineen om Campus Gouda vorm te geven. De gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk en Hogescholen gaan samen met bedrijven en zorginstellingen opleidingen aanbieden in een duurzame en innovatieve omgeving. Studenten van verschillende niveaus gaan aan de slag met vraagstukken die op de agenda staan bij bedrijven en overheid uit de regio.

Leven Lang Ontwikkelen

Ook voor werkenden is een plek, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. Campus Gouda is de plek voor een Leven Lang Ontwikkelen. Deels zal dat natuurlijk digitaal vorm gaan krijgen. Daarnaast moet er in de toekomst ook een plek zijn waar onderwijs wordt gegeven en waar bedrijven en studenten elkaar vinden. Een bescheiden maar herkenbare ontmoetingsplek voor Campus Gouda.

Het bidbook

De regio Midden-Holland heeft veel te bieden. Op basis daarvan zijn in 2019 de eerste stappen gezet naar partnerschap met het hoger onderwijs. In het bidbook is concreet gemaakt welke kansen er liggen voor samenwerking op het gebied van opleidingen en onderzoek voor overheid, bedrijven en onderwijs.

Het bidbook: bidbook-campus-gouda.pdf

Overzicht betrokkenen
De laatste maanden is het project flink gegroeid. Om duidelijkheid te bieden hebben we een mooi overzicht gemaakt van wie er allemaal betrokken zijn bij het project. Dit is de versie van november 2020.

overzicht-betrokkenen