Samen voor innovatie en groei in Midden-Holland

Klaargestoomd voor een baan. Klaar voor de toekomst. Bedrijven, onderwijs en overheid uit regio Midden-Holland slaan de handen ineen om Campus Gouda vorm te geven. De gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk en Hogescholen gaan samen met bedrijven en zorginstellingen opleidingen aanbieden in een duurzame en innovatieve omgeving. Studenten van verschillende niveaus gaan aan de slag met vraagstukken die op de agenda staan bij bedrijven en overheid uit de regio.

Ook voor werkenden is een plek, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. Campus Gouda is de plek voor een Leven Lang Ontwikkelen. Deels zal dat natuurlijk digitaal vorm gaan krijgen. Daarnaast moet er in de toekomst ook een plek zijn waar onderwijs wordt gegeven en waar bedrijven en studenten elkaar vinden. Een herkenbare ontmoetingsplek voor Campus Gouda.

Het bidbook

De regio Midden-Holland heeft veel te bieden. Op basis daarvan zijn in 2019 de eerste stappen gezet naar partnerschap met het hoger onderwijs. In het bidbook is concreet gemaakt welke kansen er liggen voor samenwerking op het gebied van opleidingen en onderzoek voor overheid, bedrijven en onderwijs.

bidbook-campus-gouda.pdf

Adviesrapport Leven Lang Ontwikkelen

Het project Leven Lang Ontwikkelen van Campus Gouda is gericht op volwassenonderwijs rondom zorg. Zorgpartijen, onderwijs en overheid zetten zich gezamenlijk in voor het versterken van hoger onderwijs op het gebied van zorg, met als doel dat er uiteindelijk meer professionals werkzaam zijn in de zorg en het personeelstekort wordt tegengegaan. Door zittende medewerkers op te scholen worden zij betere professionals en blijven ze behouden binnen de sector.

Vanuit de Human Capital Agenda heeft kwartiermaker Joyce Oomen de opdracht gekregen om een projectvoorstel voor Zorgopleidingen te ontwikkelen. Met betrokken partners gaat zij allereerst in gesprek over onder andere de beroepsbevolking, trendontwikkelingen in de zorg en verschillende onderwijsvormen. Aan de hand daarvan levert zij eind januari 2021 een businesscase met een helder en concreet voorstel, waarna Leven Lang Ontwikkelen in de zorg onder Campus Gouda met duidelijke handvatten de volgende fase in kan.

In februari zijn de eerste resultaten geboekt. Het rapport is in het pdf-bestand hieronder te vinden. Op deze resultaten bouwen we voort. Behoefte aan meer informatie of duiding? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@campusgouda.nl.

adviesrapport-llo-campus-gouda.pdf