Vacature Programmasecretaris Campus Gouda


2 maart 2023
CampusGoudalinnentasjeinleslokaal
Vacature Programmasecretaris Campus Gouda

Ben jij sterk in programmatisch werken, gestructureerd en heb je affiniteit met onderwijsontwikkeling, dan zijn we op zoek naar jou! Jij zorgt voor overzicht en draagt bij aan de organisatie en uitvoering van Campus Gouda. Een nieuwe functie in een klein enthousiast team!

De regio Midden-Holland wil meer hbo-onderwijs aan de regio binden en wil werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in Living Labs. Daarom zijn we gestart met Campus Gouda. Binnen Campus Gouda brengen we (hoger) onderwijs, bedrijven en maatschappelijke vraagstukken bij elkaar in een innovatieve omgeving. Een mooi succes is dat er al 2 hbo-modules over zorg en technologie zijn gestart binnen Campus Gouda en een module bodemdaling zo goed als klaar staat. Ook hebben we een prachtige thuisbasis in het Arti Legi gebouw op de Markt in Gouda. 

Met wie ga je werken?

Binnen Campus Gouda werken we met een hecht team aan onderwijs- en innovatieprojecten rond de thema’s zorg en technologie en bodem en technologie. Het team bestaat uit programmamanager, projectleiders, community manager en communicatieadviseur. Campus Gouda werkt samen met gemeenten, bedrijven, zorgorganisaties en onderwijspartners. Op provinciaal niveau is er samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de Economic Board Zuid Holland rondom de Human Capital Agenda.

Opdracht

We zijn al gestart op de inhoud en zijn nu toe aan verdere professionalisering van Campus Gouda. Daarom zoeken we een programmasecretaris pur sang: een collega die zorgt voor overzicht en rust door signaleren, organiseren en ondersteunen. Je onderkent het belang van een goede programmaorganisatie, jaarcyclus en governance structuur die ondersteunend is aan de inhoudelijke doelstellingen. Daarnaast denk en werk je mee aan de verder ontwikkeling van de campus.

Wat ga je doen?

 • Komend jaar staat in het teken van doorontwikkeling, opzetten van een stevige programmastructuur en de start van een verkenning richting een geschikte rechtsvorm voor Campus Gouda.
 • De eerste projecten draaien en de volgende staan klaar. Deze vragen om jouw monitoring en een gedegen rapportagestructuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en voorbereiding van interne en externe bijeenkomsten/overleggen.
 • Je werkt nauw samen met de programmamanager, community manager en communicatie adviseur.
 • Je bent de ogen en oren van het programma en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • Je helpt zo nodig hands-on mee met de organisatie van allerhande activiteiten, zoals de organisatie van een evenement of een symposium.
 • Bij afwezigheid vervang je als ‘spelverdeler’ de programmamanager.

Waarom is dit de baan voor jou?

Je vindt het uitdagend om onderdeel te zijn van een groeiende organisatie die zich bevindt tussen pioniers- en organisatiefase. Je draagt graag je steentje bij door mee te helpen aan het verder formaliseren van de samenwerking met partners, het inrichten van een efficiënte governance structuur en rapportage tools. Je bent creatief en ziet kansen voor de doorontwikkeling van Campus Gouda en krijgt energie van het bijdragen aan de realisatie hiervan.

Wat heb jij in huis?

 • We zoeken een aanpakker met ambitie met een goed gevoel voor omgeving en relatie.
 • Je hebt minimaal HBO/WO niveau.
 • Je weet wat nodig is voor het opzetten en verder doorontwikkelen van onze organisatie en de samenwerking met partners.
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor de programmamanager.
 • Je bent gedreven en resultaatgericht. Met jou aan boord worden er stappen gemaakt in het ontwikkelen en opzetten van informatievoorziening en verslaglegging rond het programma.
 • Je kunt goed plannen, vooruitzien en proactief de programma organisatie begeleiden.
 • Je hebt uitstekende verbindende én analytische vaardigheden.
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding maar je bent ook gericht op samenwerking.
 • Je bent een krachtige persoonlijkheid die goed om kan gaan met de verschillende stakeholders.

Dit bieden wij:

Werken bij de meest smaakvolle stad van Nederland

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Wat bieden wij naast smaak?

 • Als jouw werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden, waarbij we een goede werk-privé balans centraal stellen;
 • Mooi modern, centraal gelegen, Huis van de Stad met een #smaakvol bedrijfsrestaurant maar ook een werkplek in Arti Legi, op de Markt van Gouda met fijne werkrestaurants op loopafstand;
 • Goede ICT voorzieningen met o.a. een ruime keuze in smartphones die je voor werk en privé mag gebruiken;
 • Ruim aanbod secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng en vrijheid om je werk goed te kunnen doen;
 • Individueel keuzebudget van 17,05 % wat je kunt inzetten voor verschillende doelen zoals bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris of verlof;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met jouw eigen ontwikkelbudget;
 • Groot aanbod op het gebied van jouw ontwikkeling en vitaliteit via de GoudAcademie, zoals opleidingen, (online)trainingen, e-learnings, webinars, masterclasses en e-books;
 • < 35 jaar? Sluit je aan bij ‘Jong Goud’ voor persoonlijke ontwikkeling en netwerkborrels.

Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op werkenvoorgouda.nl

 • Salaris en contract

Het gaat om een functie van 32-36 uur per week. We starten altijd met een contract voor een jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 5.372,– bruto per maand (schaal 11). Plaatsing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast?

Wil je ook als #smaakmaker bij ons aan de slag?
Solliciteer dan meteen via https://www.werkenvoorgouda.nl/vacatures/programmasecretaris-campus-gouda/
Dit kan tot en met maandag 13 maart as. De gesprekken vinden plaats op 23 en 28 maart. 

Meer weten?

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Frank Slingerland, Programmamanager Campus Gouda, via 06-48135645.
Meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Alexandra Snouck Hurgronje, Recruiter afdeling HRM, via 06-43385523.

Sollicitatieprocedure:

Na de sluitingstermijn van de vacature krijg je zo snel mogelijk een reactie op jouw sollicitatie. Na een eerste selectie benaderen we de kandidaten voor een sollicitatiegesprek. We houden maximaal 3 sollicitatiegesprekken, deze gesprekken kunnen zowel fysiek als via ZOOM plaatsvinden. Eventueel maken we gebruik van een referentieonderzoek en/of (online) assessment. Ben jij onze #smaakmaker, dan krijg je nog een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Van al onze nieuwe collega’s vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).