Technologie ter ondersteuning voor warme zorg


4 november 2022
Corine_ExpLab_02

Als één van haar laatste taken bezocht wethouder Zorg Corine Dijkstra eind juni het Expierence Lab in de Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland. Ze is opgevolgd door Anna van Popering. Ze was vier maanden geleden aanwezig bij de officiële opening en ter afronding van het wethouderschap een mooi moment om haar weer uit te nodigen voor een bezoek aan het lab.

Tijdens dit bezoek werd Samira, student mboRijnland getoetst op haar toegepaste skills op de innovaties. Een examen is al spannend, maar met een wethouder erbij helemaal. Samira deed het hartstikke goed en ze heeft het gehaald. Corine Dijkstra luisterde kritisch mee en sprak haar lof uit: “Het ging gewoon heel goed en ik kan niets bedenken wat ik beter of anders zou willen zien.”

Regie behouden
Corine keek met bewondering rond in het Experience Lab en benadrukte het belang van technologie in de zorg. “Het moet ondersteunend zijn en mag de zorg nooit helemaal vervangen. Er hoort een balans te zijn waarin ouderen nog wel regie blijven behouden over de zaken die ze nog zelfstandig kunnen. We moeten niet alles overnemen met technologie. Vooral de functies van het geheugen moeten we proberen te behouden.”

Daar waren alle aanwezigen het over eens. Wilt u ook een kijkje komen nemen in het Experience Lab? Stuur een mail naar info@campusgouda.nl.