Studenten nemen intrek in studentenwoningen van Zorgpartners Midden-Holland


3 november 2022
studentenkamer

Op 8 november zijn acht studenten met een studie (in de richting van) zorg en welzijn ingetrokken in de studentenkamers van De Rietkraag in Gouda. Hier verblijven zij op dit moment samen met de bewoners van Souburgh uit Waddinxveen, onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland. Met het tekenen van het contract en overhandigen van de sleutels zijn de studenten officieel welkom geheten door Rogier Tetteroo (wethouder Bouwen en Wonen, gemeente Gouda), Sytske Seetz (directeur Souburgh) en Dick van Duijn (Raad van Bestuur, Zorgpartners Midden-Holland).

De studenten doen hier een unieke ervaring op door naast het woongemak ook werkervaring op te doen. Minimaal vier uur per week gaan ze als vrijwilliger aan de slag waarbij ze onder andere helpen bij het organiseren en begeleiden van activiteiten voor ouderen en meewerken op het gebied van welzijn. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Gouda, Campus Gouda, Hoornbeeck College en mboRijnland.

Stabiele woonomgeving

“Twee jaar geleden is dit idee samen met de onderwijsinstellingen en de gemeente Gouda ontstaan. Mooi om te zien dat vandaag de eerste studenten hun intrek nemen. Het is geweldig dat we jong en oud hier bij elkaar gaan brengen” zo vertelt Sytske Seetz.

Ook wethouder Rogier Tetteroo is trots op dit project: “In Gouda hebben we een enorme woonopgave. Wij doen er alles aan om een stabiele woonomgeving te bieden voor jong en oud. Iedere woning telt mee. Zorgpartners en de gemeente Gouda laten met dit project visie en creativiteit zien. Wij zijn benieuwd hoe de interactie tussen studenten en bewoners gaat bevallen en hebben alle vertrouwen in een goede afloop.” Dick van Duijn sluit zich hierbij aan: “De studenten zijn de pioniers en ambassadeurs van dit project. Als Zorgpartners zijn wij trots op dit project en als het slaagt, is verder uitrollen bij onze andere centra een optie.”

Studentenwoning

De studentenwoningen bevinden zich op de tweede etage van de semipermanente huisvesting De Rietkraag in Gouda. Elke studentenwoning is ongeveer 20 m2 en heeft een eigen badkamer. De woonkamer, keuken en het balkon delen de studenten. In elk appartement zijn kledingkast, vloerbekleding, vitrage, gordijnen, een badkamerkast en wifi aanwezig. De studenten betalen rond de € 300,- huur per maand inclusief servicekosten. Er zijn nog tien studentenwoningen beschikbaar voor verhuur.