Studenten Communiceren in de Zorg ronden eerste deelmodule af


4 november 2022
Uitreiking deelmodule_Meralda02

Woensdag 9 februari was een feestelijk moment voor achttien studenten van Campus Gouda. Zij hebben de eerste deelmodule Gesprekstechnieken van de module Communiceren in de Zorg succesvol afgerond. Van de Opleidingsmanager Verpleegkunde (HBO-V) van De Haagse Hogeschool, Meralda Slager, ontvingen zij een bewijs van deelname.

Marleen Eikelenboom en Frank Koppejan, docenten HBO-V aan De Haagse Hogeschool, begeleidden de laatste bijeenkomst van de eerste deelmodule Gesprekstechnieken. De afronding van de deelmodule is een knappe prestatie, vinden zij. De studenten volgen de hbo-module naast hun werk bij Zorgpartners Midden-Holland, WelThuis, Gemiva-SVG Groep, Vierstroom Zorg Thuis en het Groene Hart Ziekenhuis.

 

De eerste studenten van Campus Gouda reageren enthousiast bij de evaluatie. “Er werden veel verschillende onderwerpen behandeld die bij gesprekstechnieken komen kijken.” Een ander reageert: “Het was een leerzame deelmodule, herkenbaar en goed inzetbaar op de werkplek”. Ook de voorbeelden uit de praktijk worden genoemd als positief. “Een echte mind-opener met leuke interactie tussen de docenten en de groep, waardoor je zelf ook gemotiveerd wordt en blijft.”

Zorgtechnologie

Tijd om achterover te leunen is er niet. De deelmodule Gesprekstechnieken is onderdeel van de module Communiceren in de Zorg. Dinsdag 15 februari gaan de deelnemers verder met de deelmodule Interprofessioneel samenwerken. In maart starten ze met de derde deelmodule; Zorgtechnologie. De studenten gaan samen op zoek naar technologische mogelijkheden om de zelfstandigheid van de zorgvrager te behouden of te bevorderen. Deze ervaringen nemen ze mee naar hun eigen werkplek. Er wordt aangesloten bij het onlangs geopende Experience Lab in zorgcentrum De Rietkraag, van Zorgpartners Midden-Holland.

Als afronding van de module Communiceren in de Zorg maken de studenten een eindopdracht. Bij een voldoende resultaat, ontvangen ze een certificaat dat ingezet kan worden binnen het flexibele deeltijdprogramma HBO-V aan De Haagse Hogeschool. Campus Gouda zet deze eerste lichting studenten dan uiteraard in het zonnetje tijdens een officiële uitreiking.