Samen kijken, leren en proberen bij de KLEP-lunch


2 juli 2024
Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-16 om 14.37.41_a615cf4a
Samen Kijken, Leren en Proberen bij de KLEP lunch

Wij presenteren u: de KLEP-lunch. Het Experience Lab in Gouda is een plek waar veel zorginnovaties staan die je kunt aanraken, proberen en mag uitlenen (dit laatste onder voorwaarden). Om een aantal innovaties die succesvol zijn gebleken centraal te stellen, heeft Campus Gouda de KLEP-lunch geadopteerd uit de Hoekse Waard. Zo willen we nog meer zorgprofessionals uit de regio kennis laten maken met zorgtechnologie. Samen Kijken, Leren en Proberen bij de KLEP-lunch.

Voor een toekomstbestendige zorg is innovatie hard nodig. Innoveren kan je niet alleen, innoveren doe je samen. Je brainstormt met elkaar, je deelt ervaringen met elkaar en je leert van elkaar. Innoveren doe je zelfs over de grenzen van je eigen organisatie heen. We hoeven niet op iedere plek hetzelfde wiel uit te vinden. Juist in de dialoog wat wel werkt en wat niet groeien we allemaal.

Waarom?
Tijdens de KLEP-lunch kun je op een laagdrempelige manier kennis nemen van de innovaties, maar ook in gesprek gaan met andere ervaringsdeskundige en/of (con) collega ’s over hun ervaringen op het gebied van innovaties, successen, maar ook mislukkingen. Ook daar leren we van.

Hoe vaak en wanneer?
Elke derde donderdag van de maand (m.u.v. dinsdag 25 juni) organiseren we een KLEP-lunch. Tijdens deze bijeenkomsten staan twee of drie (technologische) hulpmiddelen centraal, die het werk makkelijker en leuker maken en de cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Tijdens een lekkere (gratis) lunch krijg je informatie over de hulpmiddelen; je gaat er over kleppen met elkaar. En je gaat leren van ervaringen van andere zorgorganisaties en je mag zelf hulpmiddelen proberen. KLEP staat dus voor Kijken, Leren en Proberen. Binnen één uur ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De eerste KLEP-lunch is op donderdag 2 mei van start gegaan! De eerstvolgende vindt op dinsdag 25 juni plaats van 12:00 tot 13:00 uur in het Experience Lab aan de Savelberghof 3 in Gouda. Hierin word je onder andere meegenomen in de wereld van de ‘slimme bril’ (smartglasses) en krijg je uitleg over de ‘Hulpsoq’.

Benieuwd geworden naar de KLEP-lunches? Kom langs, er staan meerdere data gepland.

Data KLEP-lunches
Dinsdag 25 juni 2024
Donderdag 19 september 2024
Donderdag 17 oktober 2024
Donderdag 21 november 2024
Donderdag 19 december 2024
Donderdag 16 januari 2025
Donderdag 20 februari 2025
Donderdag 20 maart 2025
Donderdag 17 april 2025

Voor wie?
Iedereen die werkt in zorg en welzijn in de regio Midden-Holland en geïnteresseerd is in (technologische) hulpmiddelen is van harte welkom. Wil je het Experience Lab bezoeken buiten de KLEP lunch om, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Stuur daarvoor ook een mail naar: info@campusgouda.nl.

Deelname is gratis, maar er is beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus tijdig aan (en waar nodig af).