Gemeente Krimpenerwaard

logo-krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard ligt in het Groene Hart van Midden-Nederland en ligt naast de stadsregio Rotterdam. De gemeente ontwikkelt zich naar een vitaal en leefbaar gebied waar mensen met plezier wonen, werken en genieten van de unieke omgeving. In deze dynamische gemeente zijn de vitale kernen goed in verbinding met de omliggende gebieden en is de Krimpenerwaard een belangrijke aanvulling op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en ruimtelijke ontwikkeling van de steden om ons heen. Kortom, een gemeente die staat voor een krachtige samenleving, een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving en een vitale economie.

Gemeente Krimpenerwaard is via haar project Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard betrokken bij Campus Gouda en wil daarmee de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt flink verbeteren. In januari 2018 is het Convenant Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard ondertekend door tal van ondernemers, onderwijsinstellingen en de gemeente Krimpenerwaard. Daarna zijn in het eerste kwartaal van 2018 vier projectgroepen ontstaan, bestaande uit ondernemers, vertegenwoordigers van de vmbo-scholen en ambtelijke ondersteuning vanuit de afdelingen Sociale Zaken, Economische Zaken en Onderwijs.

De uitvoering richt zich momenteel op drie sectoren: Zorg & Technologie, Techniek/MKB-maakindustrie en Logistiek/distributie. Het gaat hierbij om het creëren van doorlopende leerlijnen vanuit vmbo/mbo richting hbo/Campus Gouda, vanuit de zorginstellingen en bedrijven wordt een praktische basis meegegeven.

Bezoekadres
Dorpsplein 8
2821 AS Stolwijk

Post
Postbus 51
2820 AB Stolwijk

Contact
info@krimpenerwaard.nl