Communiceren in de Zorg

Merk jij dat gesprekken met jouw cliënten en hun naasten lastiger worden? Wil je meer weten over hoe je zorgtechnologie zinvol en goed afgestemd met je cliënten kunt inzetten? Dan is de module Communiceren in de Zorg interessant voor jou.

Zorg 1
_94A2121
voor wie

Je hebt minimaal een mbo 4 opleiding in bijvoorbeeld verpleegkunde, maatschappelijke zorg of social work afgerond en wil sterker en steviger als professional je werk doen. Je kunt ze alle drie volgen, maar ook één of twee naar eigen keuze uiteraard.

Je kunt je inschrijven voor de volledige opleiding of per deelmodule. Je krijgt tussen oktober 2023 en juni 2024 om de week les op woensdagochtend.

Hieronder lees je waar de deelmodules overgaan.

Opbouw module Communiceren in de Zorg

Deelmodule Verdiepende gesprekstechnieken

Je leert professioneel en doelgericht om te gaan met zorgvragers uit verschillende doelgroepen (zoals lichamelijk- en geestelijk afhankelijke zorgvragers en verstandelijk beperkten) en van verschillende culturele afkomst.   Je leert hoe je (zo ver als mogelijk) het zelfmanagement van deze zorgvragers versterkt waarbij je rekening houdt met hun sociale context. Ook krijg je handvatten hoe je tot gezamenlijke besluitvorming komt.

Start op woensdag 10 september 2025

Deelmodule Interprofessioneel samenwerken

Je gaat aan de slag met communicatie en verpleegkundig leiderschap op interprofessioneel niveau. Je maakt kennis met theorieën over teamsamenstelling, groepsdynamiek, gezamenlijke besluitvorming en motivatie en je past dit toe op je werkplek. Zo word je efficiënter en effectiever in het samenwerken met zorgvragers, mantelzorgers, collega’s en andere disciplines. Bovendien leer je hierin meer initiatief en leiding te nemen.

Start op woensdag 7 januari 2026

 

Deelmodule Inzet van zorgtechnologie

Je verkent de mogelijkheden van zorgtechnologie gericht op het in standhouden van het zelfmanagement van de zorgvragers. Zo leer je meer over de potentiële voordelen die zorgtechnologie kan opleveren in de communicatie, ondersteuning, begeleiding en kwaliteit van zorg.

Start op woensdag 12 februari 2025

220722AnneSytsema033
De hbo module smaakte naar meer. Ik ga de duale opleiding hbo-Verpleegkunde volgen.
Anne Sytsema
Student Communiceren in de Zorg, verpleegkundige
Module

Communiceren in de Zorg

Merk jij dat gesprekken met jouw cliënten en hun naasten lastiger worden? Wil je meer weten over hoe je zorgtechnologie zinvol en goed afgestemd met je cliënten kunt inzetten? Wil jij je kennis verdiepen op het gebied van zelfmanagement? Dan is de module Communiceren in de Zorg interessant voor jou. Deze module bestaat uit drie deelmodules. Je kunt één of meerdere deelmodules volgen. Je kunt stapelen, dus combineren met modules van Klinisch Redeneren is mogelijk

Kon je niet bij onze digitale informatiebijeenkomst zijn?
Kijk hier naar de hele opname van de bijeenkomst of naar het specifieke deel over Communiceren in de zorg.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Campus Gouda of heeft u vragen?
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!