Eerste studiedag Zorg & Technologie Campus Gouda smaakt naar meer


21 november 2022
image00017
Eerste studiedag Zorg & Technologie Campus Gouda smaakt naar meer

Woensdag 5 oktober organiseerde Campus Gouda een eerste studiedag als onderdeel van een ontdekkingsreis voor (oud)studenten en docenten in Arti Legi in Gouda. Deze middag gingen ze op zoek naar hun eigen talent, en die van de ander. Deze gezamenlijke kennis en ervaring is onmisbaar om te werken aan de zorg van de toekomst. Onder begeleiding van Désirée Bierlaagh, practor bij CIV Welzijn & Zorg stonden zij stil bij praktische wijsheid: ‘Werken aan werk wat goed doet en goed voelt’. Het leverde zinvolle discussies op en de deelnemers deelden herkenbare praktijkervaringen.

Hoe zie jij de zorgprofessional van de toekomst? Deze vraag leverde aardige gesprekken op aan de gesprekstafel. Ook was er veel herkenning was. “In mijn groepje vindt iedereen dat een zorgprofessional rustig, praktisch en een doorzetter moet zijn”, aldus Paul. Hij heeft vorig jaar de hbo module Communiceren in de Zorg met succes afgerond en werkt bij Gemiva.

Volgens Yardenah (Zorgpartners Midden-Holland) is verbinding met cliënt en collega belangrijk voor werkplezier, nu en in de toekomst. “In mijn groepje werd duidelijk dat wij ontwikkelen en verder kijken heel belangrijk vinden. En niet zeggen: ‘zo doen we het al 40 jaar’. Ga met die collega’s in gesprek. Waarom wil jij niet veranderen.”

Dat klinkt toch wel makkelijker dan gezegd, concludeert deze groep zorgprofessionals. Want hoe doe je dat? Kennis delen op de werkvloer? Het gesprek aangaan met je collega en misschien zelfs met je teamleider of leidinggevende? “Misschien moeten zij hier volgende keer ook bij zijn”, opperen Bianca en Regina van Welthuis en de Vierstroom. Daar is iedereen het mee eens. Docent Frank Koppejan van de Haagse Hogeschool benadrukt tenslotte: “Campus Gouda is bedoeld om de zorg in deze regio een impuls te geven, daarom zitten we hier.”

De eerste stappen in dit leernetwerk zijn gezet. Houd onze website in de gaten voor de volgende ontdekkingsreis!