Challenge rondom Bodem & Technologie


25 april 2023
_94A3548 – inleiding website Ik benwerkgever
Challenge rondom Bodem & Technologie

Medio april hebben eerste- en tweedejaars studenten van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving Hogeschool Rotterdam (IGO) gewerkt aan een innovatieve oplossingen voor de bodemdaling in de binnenstad van Gouda. In een Underground Challenge werkten de studenten toe naar ‘out of the box’ oplossingen voor de uitdagingen rondom een toegankelijke, aantrekkelijke, groene en klimaatadaptieve inrichting van de binnenstad.

Wat is het probleem, wie zijn eigenlijk de stakeholders bij bodemdaling en hoe kunnen we het oplossen? Al deze vragen kwamen voorbij tijdens drie mooie pitches.

De studenten werkten samen met experts en docenten van Sweco (Jef Vleugels), Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen (Robert Van Cleef) en de Gemeente Gouda (Jan Prinsen) en Rotterdam University of Applied Sciences (Nanda Sweres). Ons expertpanel met o.a. wethouder Michel Klijmij-van der Laan werd geïnspireerd om anders te denken.

Dank aan Michaël (Mick) Floor en Jop Spoelstra van Technolution voor de gastvrijheid en inspirerende kennismaking. Vanuit Campus Gouda bieden het onderwijs, bedrijfsleven en overheid veel meer van dit soort diensten. Meer weten?

Samen versnellen we innovaties en maken we de regio nog aantrekkelijker voor talent!