Living Lab Bodem & Technologie

Dé grote uitdaging van de regio Midden-Holland is bodemdaling. Het vraagstuk heeft echter nog geen vaste plaats in het regionaal opleidingsaanbod. Een Living Lab Bodem & Technologie biedt onderwijsinstellingen – mbo, hbo én wo – en het bedrijfsleven de kans om op een duurzame manier aan te sluiten op verschillende projecten, verspreid over diverse testlocaties in de regio. Vanwege haar ligging kan de gehele regio Midden-Holland eigenlijk gezien worden als één groot Living Lab.

Hoe ziet het Living Lab Bodem & Technologie eruit?
We maken gebruik van diverse testlocaties waar studenten, inclusief werkenden, in een realistische projectomgeving kunnen meten, experimenteren en prototypes kunnen testen, in samenwerking met bedrijven en overheden. Door ze onder te dompelen in een levensechte situatie ontwikkelen ze snel relevante kennis en skills.

Campus Gouda zal in de opstartfase samen met het CIV Smart Technology en de Hogeschool Utrecht fungeren als kernteam. Zij houden overzicht over de verschillende testlocaties en staan in contact met regionale en landelijke initiatieven.

Testlocaties
Het Living Lab Bodem & Technologie bestaat uit meerdere testlocaties, verspreid over de regio Midden-Holland. Elke testlocatie heeft een aanvoerder, opdrachtgevers én diverse opdrachtnemers uit de triple helix, die samen de leerdoelen per project bepalen.

Studenten doen op elke testlocatie onderzoek, in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven. De data die dit oplevert, kan gebruikt worden voor volgende fases, nieuwe projecten en onderzoeken, waar studenten uit het mbo, hbo en wo, of zij-instromers, ook op kunnen aansluiten.

campusgouda_bodem_technologie@2x
Betrokken organisaties en bedrijven

Onderwijsinstellingen
CIV Smart Technology, Essenzo, Hogeschool Utrecht, mboRijnland, Wellantcollege

Bedrijven
Acacia Water, Broere Beregening, Centric, Geofoxx, IFCO, Technolution

Organisaties
GoudaOnderneemt!, KOBO, Stichting Weids Bloemendaal

Overheid
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Gemeente Gouda, Gemeente Krimpenerwaard, Gemeente Waddinxveen, Gemeente Zuidplas

Prototype
prototype-livinglab-b-t-campus-gouda.pdf

Contact
Wilt u meer informatie over het Living Lab Bodem & Technologie? Of heeft u zelf ideeën over het starten van een project? Stuur een e-mail naar info@campusgouda.nl.